woensdag
1 mrt - 5 jul

maakleerplek Leuven verzelfstandigt

Bij maakleerplek wordt ruimte en tijd gecreëerd voor iedereen in en rond Leuven om samen te experimenteren met ideeën voor de toekomst, maar vanuit een grote aandacht voor actuele levensomstandigheden en condities. maakleerplekkers geven er samen vorm aan nieuwe praktijken, waarbij geleerd wordt van datgene en diegenen waarmee samen iets gemaakt wordt.

Om nieuwe praktijken te helpen ontstaan en experimenten mogelijk te maken, maakt maakleerplek gebruik van verschillende grondstoffen, hanteert ze bepaalde principes en stelt ze bepaalde (voor)waarden voorop die verbonden worden met een unieke plek en een groot omliggend gebied. 

Na een ESF projectfase en heel wat studiewerk over de plek en de mogelijkheden, kregen wij van de Timelab Academy de kans om met de mensen van MLP de toekomst in de steigers te zetten. We zetten niet alleen een juridisch autonome organisatie op, maar begeleiden de groep die bestaat uit partners, vrijwilligers en bewoners naar een verzelfstandiging van de werking, zowel financieel als op vlak van governance en inspraak.